Nagelstudio Franeker

Home Acryl-Gel Nagels Prijzen contact

 

ACRYL OF GELNAGELS

Techniek

Voor het verstevigen en verlengen van nagels worden twee technieken toegepast, Gel- of Acrylnagels. Beide producten zijn chemisch gezien gelijk aan elkaar. Alleen de eigenschappen van de producten en de wijze van aanbrengen zijn anders.
 

Gelnagels

Bij het verstevigen van de nagels wordt alleen de gel aangebracht op de nagel. Bij het verlengen van de nagels wordt gebruik gemaakt van tips. Tips zijn verlengstukjes van plastic.

De gel is een stroperige substantie welke pas hard wordt onder UV licht. Het voordeel hiervan is dat de nagels gemakkelijk in de gewenste vorm aangebracht kunnen worden, totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden.

De gel is geurloos (in tegen stelling tot acryl) en is (meestal) hypoallergeen. 


Acrylnagels

De toepassing van acrylnagels is hetzelfde als die van gelnagels, namelijk het verstevigen en verlengen van de nagels. De acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletje. Dit acryl bolletje wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd. Door de blootstelling aan de buitenlucht hardt dit binnen een minuut vanzelf uit. Het duurt echter circa 48 uur voordat het echt volledig is uitgehard.

De acrylpoeders worden geleverd in verschillende kleuren: pink, clear, white, gekleurde en ook glitter acryls. Op deze manier kunnen de mooiste creaties gemaakt worden.

Acrylnagels zijn dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creŽren van mooie dunne nagels.
In tegenstelling tot de gel is de acryl harder en steviger, de gel is flexibeler.